FAQ - Laminate

1. Ik krijg steeds strepen op mijn laminaatvloer. Hoe kan ik dat voorkomen?

Streepvorming wordt veroorzaakt door de gebruikte dweil Meestal wordt met microvezeldoeken te nat gedweild, waardoor bij het drogen dweilsporen achterblijven. Vaak is het al voldoende om een andere dweil te gebruiken, bijvoorbeeld een katoenen. U moet ook altijd in de legrichting van de vloer dweilen.

2. Kan ik emsol Laminaat ook puur op de vloer gebruiken?

Nee, emsol Laminaat is uitsluitend bedoeld voor verdund gebruik in het dweilwater. Bij regelmatige toevoeging aan het dweilwater worden de voegen en randen beschermd door de impregnerende werking. Daarbij mag u uitsluitend nevelvochtig dweilen.

3. Ik wil graag dat mijn laminaat glanst. Wat moet ik doen?

Bij laminaatvloeren mag u in het geheel geen glansbrengende middelen gebruiken: een glanslaag moet na een bepaalde tijd ook weer verwijderd worden door middel van een grondige basisreiniging. Deze basisreiniging is echter schadelijk voor een laminaatvloer.

4. Kan ik mijn laminaatvloer ook behandelen met emsol Parket?

Nee, want dit middel bevat onder andere was die op een laminaat geen effect heeft, maar wel een vetlaag kan achterlaten. U kunt uw vloer het best van begin af aan nevelvochtig dweilen met emsol Laminaat in het dweilwater.

Producten zoeken

Welk product is het best geschikt voor mij? Vloeronderhoud

Welke verzorging is geschikt voor welke vloer?

Waarvoor kan ik emsol-producten ook nog gebruiken?

Welke vragen kunnen mij verder helpen?